קוד אתי
קוד אתי חברת אימפקט
קוד אתי חברת אימפקט
כאזרחים אינדיבידואלים ערכיים וכחברה בעלת בסיס מוסרי, אימפקט דוגלת שלא להעניק שירותים לחברות העוסקות בתחום הטבק ופגיעה בבעלי חיים.
מבוא
מבוא
בדמוקרטיה הישראלית מתקיים מדי יום דיון ציבורי תוסס בו לוקחים חלק יחידים, קבוצות וארגונים. הכנסת היא לבה הפועם של הדמוקרטיה ובה נפגשים נבחרי הציבור ועובדיו עם אזרחים מן השורה ועם נציגי חברות וארגונים.
חברי הכנסת ופקידי הציבור מקבלים דרך קבע החלטות בעלות משמעות מכרעת על יחידים, קבוצות, ארגונים וחברות בישראל. הליך החקיקה וקביעת המדיניות מבוססים על עקרונות בדבר מקצועיות, שקיפות, התייעצות, ושיתוף הציבור. כחלק מעקרונות אלה, לציבור ניתנת הזכות להביע את דעתו ולהשפיע על עיצוב המדיניות הציבורית בעוד שעל חברי הכנסת ופקידי הציבור מוטלת האחריות להכריע בהתאם לאינטרס הציבורי ולפעול ללא משוא פנים.
לאור זאת, קשרי ממשל הם חלק בלתי-נפרד מההליך הדמוקרטי ומהשתתפות הציבור בקבלת ההחלטות. כך בדמוקרטיות המובילות בעולם – וכך גם בישראל. מטרתם של קשרי הממשל היא להבטיח, כי המדיניות הציבורית תביא בחשבון מגוון רחב ככל הניתן של שיקולים וכי כל מי שעתיד להיות מושפע ממנה יזכה להשמיע את קולו ולהיות שותף פעיל בעיצובה.
השדלנים ("לוביסטים") מביאים מדי יום לידיעתם של מקבלי ההחלטות קשת רחבה של עובדות, עמדות, דעות, ואינטרסים מצד מגוון חברות וארגונים בכלכלה ובחברה הישראלית. מקצוע השדלנות ("לובינג") נועד אפוא לסייע לציבור לקיים תקשורת רציפה עם נבחריו, ולשמש ערוץ להעברת ידע ומומחיות מהמגזר העסקי והחברה האזרחית לחברי הכנסת. זאת, בהתאם להוראות החוק ולסטנדרטים מקצועיים ואתיים, הנסמכים על עקרונות של הוגנות, שקיפות ופתיחות.
במטרה לקדם את אמון הציבור במקצוע ובהליך הדמוקרטי בכלל, יזם פורום קשרי הממשל את הקוד האתי. הקוד מיועד לשדלנים העובדים עבור גופים עסקיים, ארגונים ציבוריים, עמותות ללא כוונת רווח וכיוצא בזה. הקוד האתי כולל הסדרים חדשים , המטילים חובות אתיות על שדלנים, ששימשו בעברם כחברי כנסת או כפקידי ציבור וכמובן על השדלנים כולם. פורום קשרי הממשל מעודד את כלל השדלנים בישראל לנהוג בהתאם לקוד ולפעול להטמעתו בקרב עמיתיהם על מנת להבטיח את הרמה האתית הגבוהה ביותר במקצוע.
הקוד האתי שואב מהקודים המובילים בעולם: הקוד הבינלאומי של איגוד הלוביסטים (Association of Accredited Lobbyists to the European Union) המוסמכים באיחוד האירופי International Code of Lobbying Ethics) והקוד האמריקאי של איגוד הלוביסטים בארצות הברית (American League of Lobbyists Code of Ethics) .בנוסף, הקוד שואב מהמלצות הוועדה להכנת כללי אתיקה לחברי הכנסת בראשות השופט יצחק זמיר (2006), מהקוד שגיבשה ועדת המשנה של ועדת הכנסת להכנת כללי האתיקה בראשות חבר הכנסת חיים אורון (2011), ומקודים קיימים בענף הלובינג בישראל.
הקוד האתי
הקוד האתי